Хакери

Петимата най- опасни хакери на всички времена

MarvQuin изследва архивите за петимата най-опасни хакери в мрежата. Всички те са владеели Интернет още в ранния пубертет, а малко след завършването му са арестувани за злонамерени хакерски набези. Някои от тях са нападали за удоволствие, а други – за финансова изгода.
Петимата ‘black hat’ хакери, са Kevin Mitnick, Adrian Lamo, Jonathan James, Robert Tappan Morris и Kevin Poulsen. Повече за деянията на всеки един от тях ще откриете на адрес: http://www.marvquin.com/blog/top-five-5-best-criminal-computer-hackers-all-time.

Петимата най- благородни хакери в света

Класацията за най-популярните ‘black hat’ хакери е проведена и за героите в компютърния бизнес, а именно най-благородните хакери в Мрежата. Експертите по сигурността, използвайки уменията си за добро, са познати още като ‘white hat’ хакери. В класацията на MarvQuin се включват Stephen Wozniak, Tim Berners-Lee, Linus Torvalds, Richard Stallman и Tsutomu Shimomura. Информация за моралните хакери е достъпна тук: http://www.marvquin.com/blog/top-five-5-best-non-criminal-hackers-all-time

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.